Sonntag, 26. April 2009

Šalies kultūra lemia alkoholio vartojimo įpročius



Žmonių alkoholio vartojimo įpročiai priklauso nuo šalies, kurioje jie gyvena. Tai parodė įvairiose pasaulio valstybėse atliktas tyrimas, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti jaunų žmonių alkoholio vartojimo įpročius.

Tyrimo duomenimis, jaunuolių požiūriui į alkoholį ir jo vartojimą didesnę įtaką daro jų šalies kultūra, o ne kiti veiksniai, tokie kaip jų pačių amžius ar lytis. Tyrimo metu skirtingose šalyse pastebėta stebėtinų panašumų, susijusių su alkoholio vartojimu. Nustatyta, kad dažniausiai jauni žmonės pirmą kartą alkoholio paragavo paraginti savo tėvų per šeimos šventes.

Be to, alkoholis pirmiausia siejamas su linksmybėmis ir bendravimu. Pasak tyrėjų, daugelis jaunų žmonių sąmoningai prisigeria, nes alkoholis jiems yra būdas atsipalaiduoti.

Tyrimas atskleidė, kad jauni žmonės alkoholį rečiau vartoja Viduržemio jūros regiono šalyse negu Šiaurės Europoje. Pavyzdžiui, Švedijoje nuo alkoholio prisipažino buvę apsvaigę 49 proc. 17-mečių, o Italijoje, Graikijoje ir Prancūzijoje - apie 10 proc.

Diena Media, sciencedaily.com inf.

Keine Kommentare: